Kik vagyunk

 

 

 

 

 

"Minden változik, csak a Boltzmann állandó"

Egy vezetési és HR tanácsadással foglalkozó cég vagyunk, HR és jogi területeken nemzetközi cégeknél szerzett alapítói tapasztalattal.

Ha igaz az, hogy a legtöbb ember arra vágyik, amiben hiányt érez, nem csoda, ha a növekedésben lévő kisebb cégek egyfajta rendezettség és szabályozottság, míg a túlszabályozott és sematizált nagyok egy emberarcúbb, motiválóbb közeg irányába próbálnak mozogni.

Véleményünk szerint az üzleti környezet folyamatos átalakulása és a szervezeti növekedés által diktált változások, cégen belüli kezelésére nem igazán lehet sablonokat húzni, a fellépő problémákat, egyensúlyvesztést nem lehet maradéktalanul a Nagykönyvekben megírt, vagy az anyacég által előírt sémák szerint megoldani.

Ennek az oka talán az, hogy a hirtelen jövő, jelentősebb szervezeti változások kapcsán jelentősen átalakul a munkatársak és a vezetőség "motivációs térképe". Új érdekek jelennek meg, új célkitűzésekkel, az addig értéknek számító tapasztalat vagy tudás leértékelődhet, míg az addig talán kevésbé elismert szervezeti egységek és munkatársainak szerepe hirtelen fontossá válik, ahogy azt az adott változás éppen megköveteli. Majd mindez újabb munkatársakat is érintve folytatódhat, vagy akár visszarendeződhet a következő változással. Ha elfogadjuk azt, hogy a cégek bevételét az ott dolgozó emberek és nem a cég szerzi, akkor azt is elfogadhatjuk, hogy a vezetők és munkatársak aktuális motivációs állapota nem csekély kihatással van a szervezet eredményeire.

Ezért gondoljuk azt, hogy egy szervezeti változás előkészítésénél, vagy egy új stratégia kialakításánál érdemes feltárni azokat a felszín alatti tényezőket, melyek mentén megérthető, ezáltal talán megoldható a változásokkal együtt felbukkanó szervezeti probléma. Ez pedig cégenként annyira egyedi, hogy az általános tapasztalatot sűrítő Nagykönyvek, vagy akár az anyacég által javasolt megoldásokat jelentősen át kell alakítani és meg kell formázni a cég éppen aktuális állapotára. Vagy teljesen újakat kell kitalálni.

A gyors növekedéssel gyakran együtt jár az is, hogy a megváltozott körülmények között az átalakult szervezetben ugyanazok a reflexek működnek, mint a változás előtt. A szervezet megnő ugyan, de a kommunikációs, döntéshozatali, tervezési együttműködési, érdekérvényesítési stb. módszerek, még lehet, hogy a változás előtti rutinoknak megfelelően élnek tovább. Ilyen esetekben a cégvezetés is sokszor túl közel van a problémákhoz és saját reflexeihez ahhoz, hogy hatékony megoldást nyújthasson, de a készen kapott, általános sémák sem mindig segíthetnek, mivel a probléma, így annak megoldása is helyzetfügő.

A cégek kiegyensúlyozatlan bővülését gyakran olyan egymásba fonódó jelenségek árnyékolhatják be, mint: a kulcsemberek elvesztése, a munkastársak motivációjának hanyatlása, a vezetők egy részének vagy egészének besüppedése a megnövekedett operatív és adminisztratív teendőkbe, növekvő általános stressz szint és fokozódó érdektelenség, örömtelen munkavégzés, a cégen belüli kommunikáció kiüresedése, az összetartozás érzésének elvesztése, a munka hatékonyságának, így eredményének csökkenése, az újítások és a kreatív szellem visszahúzódása, növekvő félelem a munkahely elvesztésétől, mások munkájának csökkenő megbecsülése, egyre rövidebb távú célok kitűzése, a régi értékek eltűnése, új értékek teremtése nélkül. Ezek hatása általában az, hogy a szervezet energiáinak nagy része a kitűzött üzleti célok elérése helyett a belső problémák kezelésére összpontosul.

És van megoldás ezekre a kérdésekre? Talán nincs mindegyikre. Azonban a gyors változások és a növekedés miatt felborult egyensúly valószínűleg helyreállítható, vagy javítható, ha a döntéshozói oldalon nyitottak arra, hogy ne csak a tünetekkel, hanem a tünetet kiváltó okokkal is foglalkozzanak, hiszen jól csak arról tudunk dönteni, amit értünk.

Ebben próbálunk segíteni.

 

 

Map

Székhely:
1117 Budapest
Galambóc utca 21.

Iroda:
1124 Budapest
Csörsz utca 41
.


Ügyvezető:
Mezey Tamás

Telefon:
(06 1) 488 5409

Fax:
(06 1) 488 5481

Cégjegyzékszám:
01-09-86-0319

 

nao


©2006-2010 NAO Tanácsadó Kft. All rights reserved.